Hírek » Erős alapokon a keceli verseny

Erős alapokon a keceli verseny

Egy lakóépület lehet nagyon szép, divatos, csilli-villi, de mit sem ér, ha nem megfelelőek az alapjai. Minden épület legfontosabb része az alapja. Így van ez a pálinka versenyeken is. Nagyon fontos a pálinkát minősítők, bírálók szakmai felkészültsége, de ahhoz, hogy a benevezett mintákat megfelelő sorban, sorrendben kapják meg a szakmai minősítéshez, ahhoz nagyon fontos az a munka mely ezt megelőzi.

 

Kecelen tízedik alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny, melynek felelősségteljes előkészítő munkálatait, a Bükki Pálinka Lovagrend tagjai vállalták el. Ők végezték a minták beérkeztetését, érkezési- és verseny számmal való ellátását, szakmai besorolását, ennek teljes adminisztrációját. Ők biztosították, hogy a nevezett minták megfelelő sorrendben kerülhessenek a bírák elé, hiszen mint tudjuk nem mindegy, hogy egy alma vagy körte után milyen gyümölcs következik a sorban ahhoz, hogy szakmailag megfelelő minősítést tudjanak adni róla az értékelést végzők.

Az előkészítő bizottság munkája nem ért végett a szakmai bírálat megkezdésével, hiszen komoly feladatuk akadt még a csütörtöki napon megtartott Társadalmi Zsűrizés körül is.

Az előkészítő bizottságot Orosz János a Bükki Pálinka Lovagrend nagymestere vezette, segítségére volt Muth József a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület elnökségi tagja és Kiss László bükkábrányi eredményes magánfőző. Igen hosszú, munkával teli hét áll mögöttük. Köszönjük a munkájukat.

 

A Bükki Pálinka Lovagrend valóban kivette a részét a keceli versenyből, hiszen az előkészítő bizottságon kívül tagokat delegált a Társadalmi zsűribe Berzeviczi Zsolt és Molnár István személyében, valamint a 2 napos szakmai bírálatra, melyen Drotár Judit, Gyarmati Tamás és Szabó Ferenc okleveles érzékszervi bírálók vettek részt.

 

Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Bükki Pálinka Lovagrend lehetett a X. Kárpát-medencei  Pálinka- és párlatverseny szakmai támogatója. Ezzel is a Lovagrend eddigi kimagasló szakmai munkáját ismerték el a szervezők.